Hosting, e-mail, domeinregistratie en SSL

Hosting op webserver
Om een website op internet te publiceren, is er een internetserver nodig. Wij huren binnen een datacentrum in Schiphol Airport een volledige eigen internetserver. Het voordeel hiervan is dat we precies weten welke software er op draait, welke versies PHP-versie en SQL er actief is en we hebben zelf volledige toegang tot deze server. De internetserver wordt beheerd door een gespecialiseerd bedrijf welke de internetserver veilig en up-to-date houdt.  Ze onderhouden de software en zijn tevens 24/7 (en spreken gewoon Nederlands!) bereikbaar. We monitoren met een slim systeem 24/7 op hackers en grijpen direct in als een hacker weet binnen te komen.

E-mail
E-mail versturen vanuit je eigen domeinnaam is professioneler en slimmer dan werken met gratis e-mail. De e-mailaccounts zijn zelf aan te maken en kunnen via pop3 en IMAP uitgelezen worden met alle apparaten (laptop, smartphone en tablet). Daarnaast is de e-mail altijd rechtreeks op de server via webmail te raadplegen. De e-mailaccounts zijn snel en veilig met onze moderne technieken, spamfilters en virusscanners.

Domeinregistratie
Wij verzorgen graag het registreren van je domein. De registratie wordt gekoppeld met de webserver en op verzoek richten wij de DNS op de manier in zoals jij dat wenst. Bijna alle extensies zijn mogelijk.

Back-ups
Wij draaien per dag 3x een back-up. Om 0.00 uur, 06.00 uur en 12:00 uur. Zowel een interne back-up op de server zelf, maar ook in het datacentrum op een externe server. 

  • Interne back-up op de server zelf
  • Externe back-up op een externe server buiten het datacentrum van gehele webserver
  • Externe back-up naar de server die bij ons op kantoor staat

Via het Direct Admin klanten panel is het ook mogelijk om zelf back-ups te maken.

SSL verbinding en certificaat 
Een SSL-verbinding is een gecodeerde verbinding tussen de server en bezoeker. Een SSL-verbinding kun je eenvoudig herkennen aan de url (https://domein.nl). Daarnaast geeft een goede browser ook aan dat de lijn beveiligd is door middel van een klein slotje voor de URL of een groene balk. SSL is min of meer verplicht gesteld in de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Men moet immers de informatie via een beveiligde verbinding versturen en SSL is de enige die breed wordt gebruikt. Boetes van het niet naleven kunnen oplopen tot 4500 euro.

Contract, facturering en opzegging
De overeenkomst van hosting, domeinregistratie en SSL-certificaten is altijd minimaal 1 jaar en wordt 1 jaar voorruit gefactureerd. De opzegtermijn is 2 maanden voor de einddatum van het domein. Het contract wordt stilzwijgend elk jaar met 1 jaar verlengt. De overige hostings voorwaarden kun je hier vinden.